Circuite Avion 2014

Quattro Magic - Agentie de turism in Constanta

Circuite Avion 2014

Africa de Sud

De la 1999 Euro
INFO

 
Republica Africa de Sud
Forma de guvernamant: republica prezidentiala
Suprafata: 1.219.912 km2
Populatia: 44.344.000
Limba oficiala: engleza, afrikaans
Religie: 70% crestini, musulmani, hindusi
Capitale: Pretoria, Bloemfontein si Cape Town
Moneda: rand-ul (100 centi)
Ziua nationala: 27 aprilie
Fus orar: GMT + 2
Domeniu Internet: .za
Prefix telefonic: 00 27

 

Cel mai popular preparat tradiţional din Africa de Sud este „mieliepap“ - un fel de terci făcut din porumb. Cam toţi locuitorii ţării, albi sau negri, consumă acest preparat care poate fi servit fie la micul dejun, fie ca fel principal la prânz. Dacă este mâncat la micul dejun, mieliepap se serveşte alături de sosuri din unt şi brânză.Altă mâncare tradiţională este „braai“ (termen care se traduce prin „grătar“ sau „friptură“). În mod obişnuit, carnea se prepară prin prăjire la foc deschis sau prin fierbere în ceaun, deasupra cărbunilor încinşi. Carnea preparată în acest fel se serveşte cu garnitură de legume coapte şi este unul dintre „capetele de afiş“ de pe meniurile restaurantelor din Africa de Sud. „Chakalaka“ este alt preparat tradiţional preferat de turiştii care vizitează Africa de Sud - este alcătuit din legume prăjite la foc iute şi carne gătită în mod tradiţional.Locuitorii din Africa de Sud ar recomanda şi „boerewors“ - un fel de cârnaţi foarte picanţi. În mod tradiţional, „boerewors” se prepară din carne tocată în bucăţi mari (de obicei carne de vită, de porc, de miel sau amestec) şi o gamă largă de condimente, dintre care amintim seminţele de coriandru, nucşoara, cuişoarele şi piperul. Pentru un „boerewors” ca la carte, cârnaţii obţinuţi sunt marinaţi într-un amestec de sos Worcestershire, sare şi oţet, iar preparatul conţine 90 la sută carne (în cea mai mare parte de vită, restul de porc) şi foarte puţină grăsime.Atunci când vorbim despre mâncărurile tradiţionale din Africa de Sud nu se poate să nu menţionăm „biltong“. Acesta este un fel de carne „tratată“ cu oţet, sos Worcestershire, zahăr, coriandru, usturoi, ceapă, sare şi piper. Pentru „biltong”, bucăţile de carne se marinează în oţet timp de câteva ore, după care sunt asezonate cu toate condimentele enumerate. Acest tip de carne se găseşte în toate magazinele alimentare şi este unul dintre felurile de mâncare preferate ale localnicilor şi turiştilor

Parcul National Kruger a devenit astazi una dintre cele mai mari si mai cunoscute rezervatii naturale ale lumii. Cu o suprafata de 18.989 de kilometri patrati, parcul are o lungime de 360 de kilometri de la nord la sud si 64 de
kilometri de la est la vest. 
Pesterile Sudwala sunt considerate cele mai vechi pesteri ale lumii, cu o varsta ce depaseste 240 de milioane de ani. De altfel, rocile care alcatuiesc peretii grotelor dateaza din Precambrian, fiind formate acum 3,8 miliarde de ani.
Plajele din Durban
Palmieri; nisip auriu; valuri uriase, ideale pentru surf; sau lagune cu ape linistite in care sa va petreceti timpul alaturi de familie; hoteluri de cinci stele; apartamente de lux si unul dintre cele mai mari si mai bogate porturi ale lumii, totul intr-o clima calda tot timpul anului, specifica Oceanului Indian.
Insula Robben, cu o suprafata de doar 5 kilometri patrati, pare, mai degraba, un loc uitat de lume, pustiu si dominat de uriasa si celebra inchisoare politica in care erau inchisi cei mai aprigi opozanti ai colonialismului olandez.
Canionul Blyde River
Este considerat una dintre marile minuni naturale ale lumii si, in acelasi timp, este cel de al treilea mare canion al Terrei dupa Marele Canion din SUA si Fish River Canion din Namibia.
Este, in schimb, singurul canion "verde" al planetei.
Garden Route, una dintre cele mai spectaculoase imagini ale naturii sud-africane, este o mostra din ceea ce va poate oferi o excursie in cea mai sudica tara a Africii. Formata la intretaierea Oceanului Indian cu Muntii Tsitsikamma si Outeniqua, Garden Route este, fara doar si poate, o dovada e frumusetii create de natura.        

 

Tarmurile au lungime de aproape 3000 de Km, de la granita cu statul Mozambic, in est, pana la fluviul Orange, in vest. Ele sunt in cea mai mare parte tarmuri inalte, stancoase, slab fragmentate de golfuri (Sf. Elena) si peninsule mici (Capul Bunei Sperante, Capul Acelor). Apele de coasta sunt strabatute de curentul cald Mozambic, in est, si cel rece in Benguelei, in vest.Relieful creste in altitudine dinspre tarm, spre Muntii Scorpiei (Drakensberg), in est (3657m). In sud se dezvolta Muntii Capului, de 2000m. Ei reprezinta marginea mai inalta a podisului. In lungul Atlanticului apare o campie litorala ingusta (60 Km), Desertul Namib. Cea mai mare parte a tarii este ocupata de podisuri de peste 1500m (Veld), intrerupte de dealuri izolate si de siruri muntoase joase. La nord de fluviul Orange, se prelungeste Depresiunea Kalahari, cu un peisaj de stepa tropicala.

Cetăţenii români pot călători în Africa de Sud în baza unei vize de intrare obligatorii. Viza se obţine numai de la misiunile Africii de Sud acreditate în străinătate şi se acordă, de regulă, cu o valabilitate de 3 luni. Perioada de scurt sejur nu poate depăşi 90 de zile. Începând cu 01 iunie 2010 cetăţenii români care tranzitează Africa de Sud cu destinaţia Lesotho, Swaziland, Namibia, Zimbabwe, Botswana sau Mozambic, sunt nevoiţi să obţină o viză de tranzit sud africană.

 • Africa de Sud este o ţară cu un nivel ridicat de criminalitate. În zonele periferice ale oraşelor se produc deseori infracţiuni (tâlhărie, jaf armat, viol).
 • Recomandăm cetăţenilor români care călătoresc în Africa de Sud  să evite deplasările pe jos după lăsarea întunericului şi să nu frecventeze zone necunoscute fără un însoţitor localnic.
 • Vă recomandăm ca, înainte de sosirea dumneavoastră la aeroport să aveţi asigurat transportul până la locul unde sunteţi cazaţi.
 • În cazul folosirii unor autoturisme închiriate sau în regim privat este obligatoriu, prin reglementări existente la nivel local, ca, în timpul deplasării, uşile acestora să fie blocate din interior.
 • Vă recomandăm ca documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii şi cărţile de credit să fie păstrate în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în maşini.
 • Autoturismele trebuie asigurate cu sisteme de alarmă.
 • În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei, vă recomandăm  contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei locale. În cazul pierderii paşaportului românesc, vă recomandăm sesizarea atât a biroului local al poliţiei, cât şi a celui mai apropiat oficiu consular român.
 • Argentina

  De la 8699 Euro
  INFO  Republica Argentina
  Forma de guvernământ: republică federală
  Suprafaţa: 2.791.810 km²
  Populaţia: 39.538.000 locuitori
  Limba oficială: limba spaniolă castiliană
  Religie: 70% romano-catolici, 10% protestanţi, alţii
  Capitala: Buenos Aires
  Moneda: peso argentinian
  Ziua independenţei: 9 iulie
  Ziua naţională: 25 mai
  Fus orar: GMT -3
  Prefix telefonic: 00 54  Felul de mancare traditional argentinian este „asado“ (carne fripta pe un gratar mare). Multe restaurante argentiniene ofera „asado con cuero“, adica friptura la gratar cu tot cu pielea animalului. Asado este un fel de mancare argentinian a carui reteta ce necesita multa atentie si mult timp pentru preparare. Atunci cand se doreste ca aceasta sa fie gata pana la ora pranzului, focul trebuie aprins inca de la primele ore ale diminetii. Fiecare bucata de carne trebuie prajita pe fiecare parte, la ore diferite, pentru ca totul sa fie gata si cald la aceeasi ora.Alt produs autentic argentinian este „Dulce de Leche“, un amestec de lapte fierbinte, zahar si vanilie. De remarcat este si mierea de eucalipt care se prepara in regiunile centrale ale Argentinei si are un gust dulce mentolat. Are culoarea chihlimbarului si foarte multe proprietati medicinale, fiind folosita in vindecarea afectiunilor respiratorii.  Buenos Aires- capitala Argentinei, cel mai mare oraş şi port al ţării. Este aşezată pe malul de sud al lui Rio de la Plata, pe coasta sudică a continentului Sud-American
  (obiective turistice :Basílica De Santo Domingo, Cementerio de la Recoleta, Iglesia Santa Catalina, Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires, Museo de la Casa Rosada
  Museo del Cabildo & Catedral Metropolitana, Museo Evita).
  Cascada Iguazú- situată în Parque Nacional Iguazú lângă Puerto Iguazú, la confluenţa dintre Iguazú şi râul Paraná.
  Patagonia- extinsă regiune în sudul Buenos Aires-ului, cu numeroşi gheţari, vegetaţie şi faună de coastă sălbatică.
  El Chaltén- atracţie turistică importantă, acest mic sat beneficiază de o adorabilă aşezare în valea unui râu
  Parque Nacional Los Glaciares- atracţia parcului este Perito Moreno, gheţar înalt de 60 m, ideal aşezat în apropierea Penisului Magallanes de unde poate fi privit în voie.
  Ushuaia- inconjurat de munti abrupti, cu varfurile acoperite de zapada ce strajuiesc Canalul Beagle de la inaltimea  celor 1500 de metri, marginit de o vasta intindere de natura neexplorata, este greu de imaginat un peisaj mai spectaculos pentru orasul cel mai sudic al planetei.
  Peninsula Valdes- una dintre cele mai deosebite rezervatii naturale care ofera protectie foarte multor specii de animale pe cale de disparitie

   

  Argentina cuprinde o diversitate de forme de relief: munți, podișuri și câmpii. Granița de vest traversează Anzii, cel mai mare lanț muntos din America de Sud. Anzii patagonieni care formează granița naturală dintre Argentina și Chile, au înălțimi până la 3600 m. În partea de nord, la granița cu Bolivia, Anzii Cordilieri au numeroase vârfuri cu înălțimi de până la 6400 m. Cel mai înalt vârf este Aconcagua (6960 m). În centrul Argentinei se găsește lanțul muntos Sierra de Córdoba cu cel mai înalt vârf Champaqui (2880m).La est de lanțul Anzilor se găsesc suprafețe aproape plane ale căror înălțimi variază treptat de la 600 m până la nivelul mării. În nord se întinde câmpia denumită Gran Chaco. Pampasul, câmpia lipsită de copaci, este cea mai productivă zonă agricolă a țării, întinzându-se pe aproximativ 1600 km în sudul lui Gran Chaco. În Patagonia, în sudul Pampasului, terenul este arid, de tip stepă.

   Începand cu 30 decembrie 2005, cetatenii romani posesori de pasapoarte simple pot intra în Argentina fara vize, în scop turistic sau de afaceri, cu conditia ca perioada de sedere sa nu depaseasca 90 de zile într-un interval de sase luni de la data primei intrari în Argentina.

  China

  De la 1299 Euro
  INFO


  Republica Populară Chineză
  Forma de guvernământ: republică semi-prezidenţială Suprafaţa: 9.572.419 km²
  Populaţia: 1.306.313.812 locuitori - locul 1 in lume
  Limba oficială: chineza
  Religie: confucianism, islamism, daoism, budism, creştinism
  Capitala: Beijing
  Moneda: yuan
  Ziua naţionala: 1 octombrie (1949)
  Fus orar: GMT +8
  Prefix telefonic: 00 86  Din cauza dimensiunilor ţării, este greu de vorbit despre o bucătărie uniformă. În China sunt evidenţiate patru varietăţi regionale ale bucătăriei: şcoala nordică (Pekin,Shantung, Honan), de coastă ( Fukien, Shanghai), continentală (Shechuan, Yunnan) şi sudică (Guangdong).În friguroasa regiune de nord alimentul de bază nu este orezul, ci grâul. Mâncărurile tipice sunt pastele, tăieţeii şi ravioli. Majoritatea acestor feluri de  mâncare sunt uşoare şi delicate. Garniturile cele mai frecvente sunt usturoiul şi ceapa verde, iar condimentele folosite sunt uşoare.În regiunea de coastă predomină peştele şi fructele de mare precum şi supele uşoare. Cel mai adesea se mănâncă preparatele din carne, carne de pasăre şi peşte, gătite împreună cu legume şi foarte condimentate cu sos de soia – acest mod de preparare a mâncărurilor este denumit “gătitul roşu”.În regiunea continentală cele mai populare sunt mâncărurile picante şi foarte condimentate. Domneşte ardeiul Shechuan – condiment picant cu gust mai iute decât ardeiul iute.
  Majoritatea mâncărurilor chinezeşti cunoscute în lume provin din regiunea de sud, din împrejurimile Guangdong. Aceste mâncăruri sunt uşoare, delicat condimentate şi mai puţin grase decât cele din celelalte regiuni ale ţării. Cele mai populare condimente sunt sosul de soia, ghimbirul proaspăt, sherry şi bulionul de pui. Nu sunt folosite foarte multe condimente iuţi, pentru că este preţuit gustul original al principalelor ingrediente. Multe mâncăruri ale bucătăriei Guangdong sunt pregătite folosind tehnicile gătitului rapid. Acestea au fost născocite cu mult timp în urmă, atunci când exista o lipsă de combustibil pentru bucătărie. Gătitul rapid constă în prăjirea foarte rapidă a unor bucăţi mici, de aceaşi mărime în ulei fierbinte, timp de câteva minute. În timpul prăjirii, ingredientele trebuie amestecate constant şi aruncate în sus.

  Recomandari pentru o vacanta in China:
  Beijing - centrul orasului e dominat de acoperisurile galbene ale Orasului Interzis, cel mai bine pastrat palat imperial.Simbolurile orasului sunt: Piata Tiananmen, cea mai mare piata centrala din lume, Templul Raiului, cel mai mare complex pentru sacrificii din lume si Opera din Beijing, cu o vechime de peste 200 de ani.
  Shanghai - aici pot fi vizitate: Templul lui Budha, Orasul vechi, Gradina Yuyuan si cartierul financiar Pudong, unde se afla turnul de televiziune Oriental Pearl, care e al treilea cel mai inalt turn din lume si Turnul Jinmao, al treilea zgarie-nori ca marime din lume.
  Hong Kong - zona administrativa si una dintre cele mai moderne si vizitate metropole din Asia. Acesta e format din Insula Honk Kong, Kowloon si Noile Teritorii.
  Zidul Chinezesc - unul dintre cele mai grandioase constructii ale civilizatiei umane. Constructia acestuia a inceput in timpul dinastiei Ming, lungimea la care ajunge in zilele noastre fiind de 6700 de km.
  Xi an, provincia Shanxi - Razboinicii de Teracota, reprezinta o armata alcatuita din mii de statui, de dimensiuni 1:1, fiecare cu trasaturi unice si cu stiluri de armuri diferite, in functie de gradul fiecaruia.
  Hangzhou - descris si celebrat de Marco Polo ca "cel mai frumos si mai magnific oras din lume". Principala atractie a orasului este zona Lacului de Vest.
  Suzhou "Venetia Chinei" - vechi de 2.500 de ani, strazile ce aliniaza Marele Canal sunt o incantare pentru vizitatori. Gradinile includ Gradina Administratorului Umil si Gradina Stapanului Plaselor .
  Provincia Sichuan - ultimele fortarete ale ursului panda urias, o specie pe cale de disparitie. Puteti urmari de aproape aceste animale in centrul de cercetare si inmultire dedicat lor si intr-o excursie de o zi la sanctuarul de pe munte, in Wolong.
  Lhasa - capitala Tibetului , se afla la 3.700m inaltime. Palatul Potala din secolul XVII, care a gazduit numerosi Dalai Lama, adaposteste exponate diverse, printre care fresce si statui incrustate cu bijuterii ale lui Buddha. Vizitati si Palatul de Vara (Norbulingka) si Templul Jokhang, cu statuile sale de aur ale lui Buddha.
  Minunile naturale ale Chinei - Rezervatia Naturala Qomolangma din Tibet, in jurul Everestului si locurile aflate si pe lista de patrimoniu mondial UNESCO, precum parcul montan Taishan, stancile invaluite in ceata ale muntilor Huangshan, muntele budist Emei Shan si lacurile si cascadele din valea Jiuzhaigou.

   

  China are trei regiuni topografice principale ce se ridica in trepte, de la depresiuni, de-a lungul coastei de est si pana la muntii inalti din vest. Nivelul cel mai inalt este Podisul Tibet, asa-numitul Acoperis al Lumii, cu inaltimi medii de peste 4.000 m. Varful cel mai inalt din lume, Everest (8.848 m) se afla la granita dintre China si Nepal. Nivelul intermediar, cu inaltimi intre 1.000 si 2.000 m, ocupa regiunile de granita nordice ale Mongoliei si ale Xinjiang, intinzandu-se spre sud-vest peste centrul tarii pana la provincia Yunnan. Cel mai scazut nivel, sub 1.000 de m, la est, este si cea mai populata parte a tarii, incluzand Campiile Chinei de Nord-Est si de Nord. Marea Galbena, Marea Chinei de Est Marea si Marea Chinei de Sud ii ofera Chinei 14.500 km de coasta. China se invecineaza cu alte 14 tari: Coreea de Nord, Rusia, Mongolia, Kazahstan, Kirgistan, Tadjikistan, Afganistan, Pakistan, India, Nepal, Bhutan, Birmania, Laos si Vietnam. Alti vecini apropiati sunt Hong Kong, fost teritoriu britanic, care a fost inapoiat chinezilor in 1997, si Macao portughez.  

   

  Daca sunteti obisnuit sa lasati bacsis, trebuie retinut ca in anumite zone este considerat un gest ofensator. Pe de alta parte, insa, chinezii adora sa ofere si sa primeasca daruri. Chiar daca sunt nesemnificative, ele vor insemna mult in ochii celor care le primesc. Daca sunteti invitat la masa, nu ezitati sa lasati mancare in farfurie. A termina mancarea inseamna ca sunteti inca infometat si va puneti gazda intr-o situatie neplacuta. Daca fumati, este politicos sa oferiti o tigara barbatilor cu care va intalniti (nu faceti acest lucru daca sunteti o femeie). 11o este numarul gratuit la care puteti cere ajutorul politiei.

  Egipt

  De la 799 Euro
  INFO

   

  Capitala: Cairo
  Suprafata: 1001,5 km2
  Limba: araba
  Moneda: 1 Lira egipteana
  Populatia: 74,1 mil locuitori
  Orase principale: Cairo, Alexandria, Giza, Port Said, Tanta, Suez, Aswan
  Forma de guvernamant: republica semi-prezidentiala
  Densitatea populatiei: 74 locuitori/km2
  Structura etnica: Egipteni, Beduini, Berberi
  Prefix telefonic: +20

   

  Cea mai importantă componentă a mâncării egiptene este pâinea (Aiş), care în mod curent se prepară din amestec de făină obişnuită şi făină integrală şi se coace la foc deschis. Localnicii o folosesc în majoritate în loc de tacâmuri, înfăşurând în ea carne şi alte alimente.

  Mult îndrăgite sunt spre exemplu salatele preparate în totdeauna din ingrediente proaspete şi mirodenii sau frunze de viţă, ardei sau vinete cu umplutură de carne tocată.

  Printre cele mai renumite mâncăruri egiptene se numără kofta  şi kebakul. Kofta este carne tocată friptă pe grătar pe tije de frigărui. Kebabul se prepară mai ales din carne de miel aşezată pe ţepuşă  şi friptă la flacără. De regulă această carne se vinde la cântar. Mult îndrăgite aici sunt şi preparatele din peşte şi fructe de mare.

  Cel mai cunoscut desert egiptean este baclavaua. Se prepară din câteva foi subţiri de aluat între care se pun alune sau fistic mărunţit şi se însiropează abundent. Acest desert, cu adevărat dulce are formă de romb. O specialitate egipteană este şi Ummi Ali – aluat de foietaj cu alune şi stafide, umectat cu lapte dulce.


  De vizitat in Egipt:
  Cairo - cea mai mare metropola a Africii( cea mai mare atractie o reprezinta complexele de la Giza, in special piramidele, ce includ mormintele regale ale faraonilor Keops, Chefren si Mukerinos. Intre complexul de piramide si nemarginirea desertului, este amplasat faimosul Sfinx).
  Hurghada - una dintre cele mai populare statiuni din Egipt, situata pe malul Marii Rosii.
  Luxor - vechiul oras al Thebei. Spectaculosul templu Karnak are statui uriase, sali si obeliscuri puse in evidenta seara de spectacole de lumini si sunete.
  Barajului Aswan - sursa de energie si irigatii pentru intreg Egiptul. Langa Aswan se afla Templul lui Philae, pe insula Philae
  Abu Simbil - admirati Templul Soarelui al lui Ramses II. Croaziera pe Nil - intre Aswan si Luxor.
  Regiunea Marii Rosii - cautata pentru scufundari, plaje, o coasta superba si deserturi intinse.   Egipt este aşezat în NE Africii şi V. Asiei. Limite: Marea Mediterană şi Israelul (N), Marea Roşie (E), Sudanul (S), Libia (V).  Sahara ocupă cea mai mare parte a ţării, sub forma unui deşert format din, platouri. Teritoriul este împărţit în patru regiuni naturale. Prima: Valea Nilului şi Delta. A doua, Deşertul Occidental (la V de Nil) care cuprinde 3/4 din suprafaţa totală, formează trei podişuri de gresie şi calcar, despărţite prin depresiuni, cu ape sub­terane şi oaze. Podişul sudic este nisipos şi nu trece de 1.000 m înălţime; include oazele Dahla, Kharga şi Abou­Minkar, unde există ape subterane. La nordul lui, cel de al doilea podiş, argilos, cu depresiuni, formează oazele: Farafra, Bahria, localitatea Fayoum, valea Rayan, depre­siunea Kattarah (134 m sub nivelul mării). Al treilea podiş se află la N de Kattarah. A treia regiune: Deşertul Orien­tal sau Deşertul Arabic, între Nil şi Marea Roşie, format din două podişuri stâncoase (hammada): cel de la N de Kenah, înalt de 500 m, cel de la S, mai mic. Între Nil şi Marea Roşie, de-a lungul ei, un lanţ muntos, cu altitudini max. de 2.174 m (Jebel Shayeb). A patra regiune, Penin­sula Sinai, este un podiş întins, cu dune de nisip la N, cu văi uscate (Wadi El-Arish). În centru, podişul El-Tih, cu văi adânci, uscate, care duc spre Golful Suez. şi Golful Aqaba. Aici sunt cei mai înalţi munţi din E: mt. Katharina (2.446 m), mt. Umm Shawer (2.402 m), mt. Eth-T'hebt (2.250 m). Geografic, peninsula Sinai face parte din Asia. Nilul, cel mai lung fluviu din lume (6.700 km), cu 1.500 km pe teritoriul Egiptului, pătrunde în ţară pe la N de Wadi Halfa, curge printr-o vale strâmtă, printre coline nisipoase, către Esna, apoi printre coline argiloase către Cairo. La N de capitală formează delta (24.000 km2). Egip­tul are ieşire în N la Marea Mediterană şi în E la Marea Roşie.  Cetăţenii români au nevoie pentru a putea intra în Egipt, de un paşaport cu o valabilitate de minim o jumătate de an. De asemenea, au nevoie de viză, pe care o pot obţine pe aeroport , la aterizare sau de la reprezentaţele diplomatice egiptene din străinătate. Mai avantajos este să luaţi viza după aterizarea pe aeroport. Colantul de viză va fi aplicat în paşaportul dumneavoastră, fiind valabil pentru o singură intrare, cu o şedere de maxim o lună.

  Hong Kong

  De la 1599 Euro
  INFO
  AFRICA DE SUD  | ANGLIA  | ANTIGUA  | ARGENTINA  | AUSTRIA  | BARBADOS  | BELGIA  | BULGARIA  | CAPUL VERDE  | CEHIA  | CHINA  | CIPRU  | CROAZIERE  | CUBA  | E.A.U. - DUBAI  | EGIPT  | ELVETIA  | FINLANDA  | FRANTA  | GERMANIA  | GRECIA  | HONG KONG  | INDONESIA  | IRLANDA  | ISRAEL  | ITALIA  | MALAYSIA  | MALDIVE  | MAURITIUS  | MEXIC  | OLANDA  | POLONIA  | PORTUGALIAREPUBLICA DOMINICANA  | ROMANIA  | SEYCHELLES  | SINGAPORE  | SPANIA  | SUEDIA  | THAILANDA  | TURCIA  | ZANZIBAR  |